Reteta de la Dana Szocs

Am folosit:
6 pulpe fara os
5-6 cartofi mai mici
1 dovlecel
2 morcovi
seminte de chimen,boia,piper,fulgi de ardei iuti
frunze de ardei iute
4 cepe rosii mici
1 ceapa alba
4-5 catei usturoi
ulei de rapita
foi de dafin
Pulpele de pui le-am taiat cubulete, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus la calit in uleiul incins,am adaugat apoi seminte de chimen si boia (semintele le-am zdrobit putin in mojar),foile de dafin,fulgii de ardei iuti,morcovii taiati rondele si am mai lasat 5 minute la foc pentru ca ingredientele sa isi elibereze aromele,apoi am adaugat bucatile de pui si am pus apa cat sa le acopere si le-am lasat sa fiarba.Cand carnea a fiert mai mult de jumatate,am adaugat cartofii taiati cuburi si i-am lasat si pe ei sa fiarba.
Dupa ce si cartofii au fost aproape fierti am pus dovlecelul taiat in cubulete (a fost o tocana plina de cubulete
).Inainte de a taia dovlecelul l-am curatat de seminte chiar daca erau mici.Am completat cu apa si am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand toate ingredientele s-au gatit complet. Am adaugat la sfarsit sare si piper dupa gust si am ornat tocana mea cu frunze de ardei iute taiate fin.
Pofta mare!
4-5 catei usturoi
ulei de rapita
foi de dafin
Pulpele de pui le-am taiat cubulete, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus la calit in uleiul incins,am adaugat apoi seminte de chimen si boia (semintele le-am zdrobit putin in mojar),foile de dafin,fulgii de ardei iuti,morcovii taiati rondele si am mai lasat 5 minute la foc pentru ca ingredientele sa isi elibereze aromele,apoi am adaugat bucatile de pui si am pus apa cat sa le acopere si le-am lasat sa fiarba.Cand carnea a fiert mai mult de jumatate,am adaugat cartofii taiati cuburi si i-am lasat si pe ei sa fiarba.
Dupa ce si cartofii au fost aproape fierti am pus dovlecelul taiat in cubulete (a fost o tocana plina de cubulete

Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu