Madeleine cu bucatele de ciocolata


Reteta de la Lacrimioara Ciciu

Pregătirea aluatului durează doar 15 minute, iar coacerea câte 20 de minute pentru fiecare tavă.

Ingrediente pentru 22 de madeleine
125 gr unt
125 gr zahăr pudră
125 gr făină
1 lingură extract de vanilie
3 ouă
50 gr bulinuțe de ciocolată (sau ciocolată mărunțită)

Mod de preparare

Începeți prin a topi untul la foc foarte mic. Când s-a topit, opriți focul și lăsați untul să ajungă la temperatura camerei.
Mixați ouăle și adăugați treptat zahărul pudră, amestecând continuu cu mixerul la viteză maximă. Compoziția trebuie să capete o culoare pală și să devină pufoasă.
Puneți extractul de vanilie și făina (tot treptat), amestecând de data aceasta cu o spatulă.
Adăugați untul topit (în fir subțire) și amestecați continuu până când acesta se încorporează - opriți puțin unt pentru a unge formele.
La sfârșit, adăugați și bulinuțele de ciocolată. Dacă doriți, puteți să renunțați le ele.
Ungeți formele speciale (dacă nu aveți forme speciale, folosiți o tavă pentru mini-cupcakes) cu untul oprit și umpleți-le doar pe 3/4 cu aluatul. Dacă folosiți o tavă de silicon, asezați-o pe o tavă metalică pentru a fi mai ușor de manevrat.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți până se rumenesc.
Când sunt gata, folosiți un cuțit pentru a le scoate din formă cât sunt calde. Așezați-le pe un grătar pentru a se răci.
Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu