Kinder Pingui (2)


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT
4 oua
un praf de sare
4 linguri zahar
3 linguri lapte
4 linguri ulei
3 linguri gris
3 linguri de cacao
2 linguri faina
2 linguri miere
1 lingurita praf de copt

CREMA
300 ml frisca
3 linguri lapte condensat
esenta de vanilie
1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA 1
60 gr ciocolata
35 gr unt
1 lingura ulei
1 lingurita apa

GLAZURA 2
150 gr ciocolata
75 gr unt
75 ml frisca lichida
Daca vreti glazura mai tare puneti mai putina frisca lichida si unt.(50 gr unt, 50 ml frisca)

MOD DE PREPARARE
Blat:
Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se pun cacaoa, grisul, praful de copt amestecate. Se pune in tava (20x30) unsa cu unt sau tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit 40 -50 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema
Frisca se bate cu esenta de vanilie, se amesteca cu laptele condensat si cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Glazura 1
Ciocolata se rupe bucati si se adauga apa, untul si uleiul , se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si s lasa la racorit.
Glazura 2
Ciocolata rupta bucati cu untul si frisca se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.
Asamblare

Blatul se taie in doua , se face glazura 1 , numai bine are timp sa se racoreasca, se pregateste crema , trebuie lucrat cu ea repede deoarece se intareste de la gelatina, o facem pe loc.
Se pune o parte de blat , jumatate de crema, glazura 1, apoi jumatatea cealalta de crema , blatul si se poate da la frigider pana pregatim glazura 2. Dupa ce pregatim glazura si se racoreste , glazuram si dam la frigider.

Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu