Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

1 kg pangasius file
1 ceapa rosie
1 ardei verde
1/2 ardei rosu
200 gr rosii in suc propriu
5-6 linguri vin rosu
sare
piper
1 lingurita vegeta
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam cu putina vegeta si piper pe ambele parti.
Ceapa o curatam si o taiem felii rounde, apoi o desfacem inele.
Ardeiul verde si rosu il taiem fasii.
Rosiile le tocam marunt si le amestecam cu vinul.
Punem intr-o tava hartie de copt si o ungem cu uleiul.
Cateva inele de ceapa le punem in tava, asezam bucatile de peste, apoi amestecul se rosii cu vin il turnam uniform.
Venim cu bucatile de ardei verde, ardeiul rosu si restul de ceapa deasupra.
Presaram putina sare si piper peste legume si introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Dupa ce au trecut 35-40 de minute incercam pestele cu o furculita sa vedem daca este bine patruns.
Daca este gata, il scoatem din cuptor si il acoperim tava cu hartie de copt deoarece el se va pastra fraged si nu va avea tendinta sa se usuce.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu