Estonian Kringel (2)


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente:
Aluat:

150 ml lapte
350 gr faina
1\2 cub drojdie proaspata
3 linguri zahar
1 galbenus
50 gr unt
Pentru uns :

70 gr unt
4 linguri zahar
2 linguri scortisoara

Mod de preparare :

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul.
Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) .
Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.
Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat.
Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ).
Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat.
Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu