Chiftelute in sos de iaurt



Reteta de la Alina Vicu 

Ingrediente:
Chiftele
950 g carne de vitel (muschi fara grasime)
2 morcovi mari (250 g)
7 cartofi potriviti (400 g)
1 lg cu varf patrunjel uscat
4 lg cu varf pesmet
1 ou mediu
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet
1 lgt sare de mare
1/3 lgt piper macinat
1/2 capatana de usturoi
Sos

850 g lapte prins/iaurt
2 lg faina de grau

1/2 lgt sare
2 oua
1 lg patrunjel uscat
1 lg ulei

Cum procedam:
1. Spalam carnea, o ucam cu un servet, o taiem bucati si o tocam.
2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne.

3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul uscat.
4. Amestecam totul bine apoi formam bilute (pe care le aplatizam sau nu) si pe care le punem la prajit in uleiul incins.
5. Pentru sos punem ceapa la calit intr-o cratita, presaram putina sare si o lasam pana se inmoaie.
6. Amestecam chisleagul/iaurtul cu ouale batute si cu faina apoi le turnam in tigaie. Tinem tigaia la foc mic si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa (5-15 min). La final oprim focul adaugam patrunjelul uscat si amestecam. Il lasam sa se raceasca apoi il putem servi cu chiftelute.
Nota!
Pentru un meniu mai dietetic puteti opta pentru coacerea chiftelelor in cuptor.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu