Biscuiți Șah


Reteta de la  Andreea Mohorea

Atit de simpli si totusi de un mare efect !!! Putine ingrediente...deci nici costisitori nu sunt ;)

Ingrediente:

150 gr unt
70 gr zahar pudra
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
sare
20 gr cacao amara
1 albus de ou

Mod de preparare:
Untul ,la temperatura camerei,se amesteca cu zaharul pana se obtine o crema.
Adaugam faina ,praful de copt si sare.Amestecam bine pana obtinem un aluat pe care sa il putem modela cu usurinta.
Impartim aluatul in doua parti egale.La una din jumatati adaugam cacao si amestecam.
Lasam cele doua aluaturi la frigider timp de 30 minute.
Formam apoi fasii din ambele aluaturi pe care le lipim intre ele cu albus,alternand culorile incat sa obtinem un model sah.
Se unge cu albus si se da iar la frigider pentru 1 ora.
Dupa acest timp ,se taie cu un cutit din aluat.
Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt ,la cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius pentru 10 minute ( Atentie !!! Nu se lasa mai mult de 10 minute deoarece in timpul racirii ,biscuitii se vor intari).

Se lasa sa se raeasca si apoi se servesc.

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Un comentariu:

  1. niste poze cum lipesti cele 2 aluaturi ca nu pricep, ca sa iasa sah !mai dataliat, te rog !

    RăspundețiȘtergere