Tarta cu dovlecei şi branzeturi


Reteta de la Laura Nistor

este o reteta delicioasa..

İngrediente:
· ptr.aluat:
· 250 gr.faina;
· 150 gr.unt;
· 50 ml.apa rece;
· 3 galbenuşuri ;
· sare
· ptr.umplutura:
· 250 gr.smantana alimentara;
· 3 galbenuşuri;
· 4 dovlecei;
· 4 cepe arpagic;
· 100 gr.branzeturi (gruyere,caşcaval vechi,parmesan);
· 1 lingura cimbru
· unt ptr.uns tava;
ulei de masline

Mod de preparare:
Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare;
Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min.
Se lasa aceasta compozitie la racit;
Faina şi untul rece se framanta,se adauga galbenuşurile,sarea şi apa rece;
Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeşte de maini;
Aluatul se da la rece ptr.30 min.
Forma unsa cu unt se ımbraca cu aluatul. Se preaseaza cu furculita şi se da la cuptorul pre-ıncalzit(165-170 grade) pana devine aurie.
Se scoate din cuptor,se pune compozitia şi se da din nou la cuptor(165-170 gr.)ptr.aproximativ 30 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu