Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor


Reteta de la Dana Szocs


Cei care imi citesc blogul in mod constant,stiu probabil ca destul de rar fac aceasta “nesanatoasa” asociere de carne si cartofi,insa cateodata parca este necesara organismului si o mancare mai putin recomandata de cei avizati Initial sincer nu i-am dat mari sanse acestei pulpe de porc insa,pana la final s-a dovedit prietenoasa si chiar a facut o treaba minunata acolo in tigaia ei

Am folosit:

5-6 felii pulpa de porc
2 catei usturoi
1 ceapa mica
3 felii subtiri kaizer afumat
sos soia,lapte de vaca
ghimbir macinat,curry,chilly
1 lingurita miere, 1 lingurita mustar dijon cu boabe
Pentru cartofi:
Cartori taiati in sferturi
2 linguri ulei de rapita
coriandru boabe
boia,curry,chilly
cimbru,branza afumata rasa

Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat totul la foc pana cand ceapa a devenit aurie si kaizerul a prins o crusta frumoasa.Am adaugat apoi pulpa de porc,impreuna cu marinata in care a stat si am lasat-o sa se patrunda bine la foc foarte mic si cu capacul pus la tigaie.Dupa un timp pulpa a inceput sa se gateasca,zeama in care am gatit-o a scazut si ea s-a rumenit frumos.Pentru un plus de savoare,am facut un sos din 1 lingurita de mustar boabe si 1 lingurita miere,am amestecat bine si am turnat acest sos peste carne si am mai lasat 2-3 minute la foc.

Cartofii curatati si spalati i-am taiat in sferturi,peste ei am pus cam 2 linguri de ulei de rapita,coriandru boabe,boia,curry,chilly,cimbrul,i-am amestecat bine,i-am asezat intr-o tava,am acoperit cu folie de aluminiu si i-am dat 20 minute la cuptor.Dupa acest timp cartofii se inmuiasera,am inlaturat folia de aluminiu,am pus peste cartofi niste branza de vaca afumata (de casa) rasa pe razatoarea mica si i-am mai dat inca 10 min la cuptor,fara folie sa se rumeneasca putin si branza sa se topeasca frumos.

O mancare deosebita,potrivita pentru vremea rece de afara.

Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu