Briose tiramisu



Reteta de la Janet Frunza

Ingrediente:(pentru 10 buc.)
-270 g faina
-125 g zahar
-4 oua mari
-2 lingurite praf de copt
-3 linguri de cafea expreso
-3 linguri de amaretto
-100 g unt topit
-un praf de sare

Pentru glazura:
-250 g mascarpone
-100 g zahar pudra

pentru decor:
-boabe de cafea
Apoi adaugam untul topit si racit.Amestecam bine si adaugam cafeaua si amaretto.Amestecam iarasi,dupa care vom adauga faina amestecata cu praful de copt.
 Va rezulta o compozitie,groasa,ca la chec.
Pregatim 10 forme,imbracate cu hartiute speciale de briose .Le umplem pe jumatate si punem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20-25 de min.
Pana se coc briosele,vom pregati glazura.Branza mascarpone o vom amesteca cu zaharul,pana va deveni o pasta omogena pe care o vom colora in galben.Vom face un decor de floarea soarelui.
Punem crema intr-un pos,cu varful,cu care facem de obicei frunze.
Luam o briosa.Pe mijlocul ei,vom pune o jumatate de lingurita de crema.
 De jur,in prejur,cu posul vom face frunzulite.
 In mijloc vom pune boabe de cafea.
 Iar la final,vor arata ,ca niste florea soarelui.
 Intr-un alt post va voi arata cum sa facem,decorul de hartie,ce am imbracat briosele!

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu