Penne cu pesto alla genovese si nu numai...



Reteta de la Elena Dintoiu  

Ingrediente pentru 6 persoane:
- 600 gr. penne,
- aproximativ 500 gr. piept de pui,
- 500 gr. ciuperci champignon,
- aprox. 4 linguri pesto alla genovese,
- aprox. 8 linguri smantana grasa,
- 4-5 linguri ulei de masline,
- busuioc verde,
- sare, piper,
- parmezan.
Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj.
Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute. Amestecam continuu pentru a evita sa se rumeneasca pieptul, pentru ca nu el dorim crocant, ci doar fraged. Cand s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugam pesto-ul, smantana, sare si piper. Amestecam bine si mai lasam sa dea in clocot vreo 2 minute.
Adaugam o mana de busuioc proaspat, maruntit si pastele fierte. Amestecam din nou, pana ce pastele sau omogenizat cu sosul, apoi asezam in farfurii si garnisim cu parmezan ras.

Efort minim, efect maxim, sau altfel spus: simplu si bun!
Enjoy!!!


Mai multe retete de la Elena gasiti pe blogul Bucatar din pasiune   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu