Ciuperci de padure la borcan


Reteta de la Janet Frunza

Zilele astea am fost in padure la ciuperci si ce am gasit (vineciori,rascovi si creasta cocosului) am pus la otet si la saramura.
Ingrediente:
-ciuperci asortate(cam 2 kg)
-un strugure mai mare,alb sau negru,dupa preferinta
-2 masuri de apa + una de otet
-o lingura de sare mare
-4 linguri de zahar
-boabe de mustar
-boabe de piper
  
Mod de lucru:
Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul de apa,otet,zahar,bobbele de piper si mustar si sare.Lasam sa dea in clocot,sa se topeasca sarea si zaharul si apoi lasam sa se racoreasca.
Punem ciupercile in borcane,alternand cu boabele de strugure,le punem lejer,nu le vom presa.Cand apa cu otetul s-a racorit,punem peste ciuperci,umpland borcanele.
Capsam cu capace si le vom fierbe la baie de abur 20 de min. de cand apa a inceput sa fiarba.
Eu am fiert cate 3 borcane(am avut 5 de toate)vasul fiind mai micut.Am pus un prosop de bucatarie pe fundul vasului,am asezat borcanele,am pus apa calda,cat sa cuprinda borcanele,mai jos cu doua degete de capac.Am acoperit cu un alt prosop de bucatarie si am dat la foc domol,cum ziceam mai sus,20 de min.de cand apa a inceput sa fiarba.
Dupa acest timp.le-am scos din apa si le-am asezat la pat de paturi pana s-au racit.
Sant grozave ca si muraturi,alaturi de diferite preparate cu sos,dar si langa o fripturica!
  

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu