Reteta de la Bubulina Gospodina
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua mari
4 linguri ulei
70 gr zahar
100 gr faina
Pt crema ganache:
230 gr ciocolata (eu am folosit cu lapte)
230 ml frisca lichida
gem de fructe de padure pt uns
Pentru decor:
250 ml frisca lichida
Pentru bezele:
4 albusuri de la 4 oua mari
220 gr zahar
Desi reteta nu este complicata, trebuie sa aveti rabdare, mai ales cu bezelele. Eu am facut bezelele si crema ganache cu o zi inainte si va recomand sa faceti la fel. Bezelele le-am facut astfel: preincalzim cuptorul la 80-100 de grade. Punem o cratita cu apa pe foc, pentru bain marie. Batem albusurile spuma si apoi punem zaharul putin cate putin, mixand continuu. Cand albusurile s-au intarit, punem bolul la bain marie si mixam la viteza medie pt inca 5-7 minute iar dupa ce luam bolul de pe foc, continuam sa mixam pana cand compozitia se mai raceste. ATENTIE! Folositi un bol care rezista la temperaturi ridicate, gen pirex. Punem hartie de copt in cele 2 tavi ale cuptorului. Apoi umplem un pos si pentru a da forma de trandafiri, incepem din centru catre exterior. Atentie! Bezelele trebuie sa ramana albe. Cuptorul meu este electric si la temperatura de 90 de grade, coace perfect. Daca aveti cuptor pe gaze, lasati usa cuptorului intredeschisa si coaceti pt aprox. 2 ore si apoi lasati-le in cuptor pana cand se racesc complet. Reteta pas cu pas pentru bezele este AICI.
Crema ganache este foarte usor de facut. Intr-o cratita, punem frisca lichida si o lasam pe foc pana cand e pe punctul de a fierbe. Dam cratita la o parte, adaugam ciocolata maruntita si amestecam pana la omogenizare apoi dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi, facem blatul care este de fapt o foaie de rulada. Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, dar avem grija sa nu iasa o spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi cu albusurile. Adaugam faina, amestecam bine si apoi turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt. Intindem uniform si dam la cuptor, la 170 de grade pentru 15 minute. Intre timp, scoatem crema ganache din frigider si o mixam cu mixerul. Inainte sa scoatem foaia de rulada din cuptor, udam bine un prosop curat si il intindem pe masa. Punem foaia de rulada peste el si rulam pe lung. Lasam aproximativ 3 minute si apoi desfacem prosopul, taiem foaia de rulata pe lung, in 3 fasii egale. Apoi ungem cu gem si cu crema ganache. Reteta pas cu pas pentru foaia de rulada este AICI.
Rulam prima fasie si o asezam in mijlocul platoului si apoi rulam si celelalte fasii, in continuarea celeilalte, astfel obtinand o spirala. Dam la frigider si intre timp, batem frisca pentru a imbraca tortul. Il imbracam in frisca si asezam bezelele in forma de trandafir.
Gata! Happy Valentine’s Day! Va pup!
Pentru blat:
4 oua mari
4 linguri ulei
70 gr zahar
100 gr faina
Pt crema ganache:
230 gr ciocolata (eu am folosit cu lapte)
230 ml frisca lichida
gem de fructe de padure pt uns
Pentru decor:
250 ml frisca lichida
Pentru bezele:
4 albusuri de la 4 oua mari
220 gr zahar
Desi reteta nu este complicata, trebuie sa aveti rabdare, mai ales cu bezelele. Eu am facut bezelele si crema ganache cu o zi inainte si va recomand sa faceti la fel. Bezelele le-am facut astfel: preincalzim cuptorul la 80-100 de grade. Punem o cratita cu apa pe foc, pentru bain marie. Batem albusurile spuma si apoi punem zaharul putin cate putin, mixand continuu. Cand albusurile s-au intarit, punem bolul la bain marie si mixam la viteza medie pt inca 5-7 minute iar dupa ce luam bolul de pe foc, continuam sa mixam pana cand compozitia se mai raceste. ATENTIE! Folositi un bol care rezista la temperaturi ridicate, gen pirex. Punem hartie de copt in cele 2 tavi ale cuptorului. Apoi umplem un pos si pentru a da forma de trandafiri, incepem din centru catre exterior. Atentie! Bezelele trebuie sa ramana albe. Cuptorul meu este electric si la temperatura de 90 de grade, coace perfect. Daca aveti cuptor pe gaze, lasati usa cuptorului intredeschisa si coaceti pt aprox. 2 ore si apoi lasati-le in cuptor pana cand se racesc complet. Reteta pas cu pas pentru bezele este AICI.
Crema ganache este foarte usor de facut. Intr-o cratita, punem frisca lichida si o lasam pe foc pana cand e pe punctul de a fierbe. Dam cratita la o parte, adaugam ciocolata maruntita si amestecam pana la omogenizare apoi dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi, facem blatul care este de fapt o foaie de rulada. Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, dar avem grija sa nu iasa o spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi cu albusurile. Adaugam faina, amestecam bine si apoi turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt. Intindem uniform si dam la cuptor, la 170 de grade pentru 15 minute. Intre timp, scoatem crema ganache din frigider si o mixam cu mixerul. Inainte sa scoatem foaia de rulada din cuptor, udam bine un prosop curat si il intindem pe masa. Punem foaia de rulada peste el si rulam pe lung. Lasam aproximativ 3 minute si apoi desfacem prosopul, taiem foaia de rulata pe lung, in 3 fasii egale. Apoi ungem cu gem si cu crema ganache. Reteta pas cu pas pentru foaia de rulada este AICI.
Rulam prima fasie si o asezam in mijlocul platoului si apoi rulam si celelalte fasii, in continuarea celeilalte, astfel obtinand o spirala. Dam la frigider si intre timp, batem frisca pentru a imbraca tortul. Il imbracam in frisca si asezam bezelele in forma de trandafir.
Gata! Happy Valentine’s Day! Va pup!
Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com
Butonul AICI pentru reteta de foaie de rulada nu e activ. Arata bine in foto. Era buna si una cu tortul in sectiune. Sunt curioasa la taiere cum arata. Nu se sfarama bezelele? Nu se imprastie? Ca prima inpresie e spectaculos!
RăspundețiȘtergere