Rulada cu mascarpone, ananas si papaya


Reteta de la Alina Vicu

Pasta decorativa:

1 albus
40 g faina
30 g zahar pudra
30 g unt


Blat:

4 oua foarte mari (XXL)
180 g zahar tos
120 g faina
40 g cacao
un praf de sare

Umplutura:

125 g mascarpone
1 lg zahar
250 ml smantana pentru frisca
40 g ananas si papaya confiate


Cum procedam:
Urmam aceleasi indicatii ca si la Swiss roll cu mascarpone si goji. Cu mentiunea ca acum am folosit o tava cu dimensiunea de 31 x 31 cm.

Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.
2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model (modelul il facem pe o hartie alba; punem hartia sub hartia de copt).
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, iar zaharul este dizolvat aproape complet.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.
7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.
8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, si invelim intr-un prosop curat si umed.

Crema
1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.
2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.
3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.
4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h.

Mai multe retete de la Alina gasiti peblogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu