Confit de Canard aux Pommes Sarladaises


Reteta de la Diana Duca

Confit de canard


Ingrediente:

- 2 pulpe de rata intregi
- 1 lingura sare de Camargue
- piper curcubeu
- cimbru
- foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- 500g grasime de rata topita( sau cat este necesara sa acoperiti pulpele)


Mod de preparare:

Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla sarea cu piperul , foile de dafin si frunzele de cimbru. Frecati pulpele de rata cu amestecul obtinut si lasati-le la rece in vasul acoperit cu pelicula alimentara pana la 48h, intorcandu-le o data.
Curatati pulpele de sare si condimente si puneti-le intr-un vas de lut cu cativa catei de usturoi, acoperindu-le cu grasime.

Incalziti cuptorul la 120° si introduceti vasul in cuptor. Lasati carnea in cuptor la foc mic 4-5 ore. In mod normal carnea gatita asa se poate pastra cateva luni in borcan cu grasimea in care s-a facut, dar e cam dificil sa faci asta :)).
Ca garninura, puteti pregati cartofi sarladaise, un preparat tipic din Périgord.

Pommes de terre sarladaises


Ingrediente:
- 500g cartofi rosii
- 2 catei de usturoi
- o mana de patrunjel proaspat
- cimbru
- chives
- 2- 3 linguri grasime de rata topita
- sare
- piper

Spalati cartofii si tatiati-i rondele subtiri ( Cartofii pe care i-am folosit eu nu trebuiau curatati. In cazul in care folositi cartofi normali, curatati-i de coaja). Uscati-i cu un prosop de hartie.


Incingeti grasimea de rata intr-o tigaie. Adaugati cartofii si prajiti-i usor la foc iute, amestecand constant pana incep a se rumeni.
Condimentati cu sare si piper proaspat macinat. Adaugati usturoiul feliat subtire, chives-ul si patrunjelul tocate marunt.
Acoperiti si sotati cartofii la foc mic cca 20'-25', scuturand tigaia usor din cand in cand.
Cartofii vor fi aurii, crocanti la exterior si moi in interior.

Serviti confit-ul de canard pe un pat de cartofi sarladaise.

Un pahar de vin rosu (va sugerez Barton & Guestier, Bordeaux Reserve) se potriveste perfect acestor preparate.
Pofta Buna !

Mai multe retete de la Diana gasiti pe blogul ei Disturbingly Delicious


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu