Pide cu legume si branza telemea


Reteta de la Camelia Bizadea 

Ingrediente:
o jumatate cutie morcovi mici fierti(la cutie)sau doi morcovi potriviti
doua fire praz
2 linguri ulei de masline
100 gr branza telemea
2 linguri mozzarella razuita
1 ou
2 linguri smantana
o lingura patrunjel tocat

pentru aluat :
o cana de lapte
o jumatate lingurita sare
un ou
un cubulet unt
2 linguri ulei masline
faina cat cuprinde ,atat cat sa iasa ca un aluat de cozonac
1 pliculet drojdie
un varf de cutit bicarbonat

Mod de preparare:

Facem un aluat din ingredientele mentionate mai sus si-l lasam la crescut .
Intre timp taiem prazul rondele si-l calim putin in ulei cu putina sare .Adaugam si morcovii din cutie (sau morcovul ras in caz ca folositi morcov crud) ,mai lasam doua minute si dam de-o parte .
Batem oul cu smantana peste care adaugam si patrunjelul si amestecam .

Impartim aluatul in 6 parti egale ,pe care le intindem si le rasucim la capete ,in acest fel dand forma pidei .In interior punem intai branza rasa ,adaugam compozitia de praz
apoi cate o lingura din compozitia de ou .
Presaram mozzarella deasupra si dam la cuptor pentru 15-20 min la 180 gr .

Pofta buna !!

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu