Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda
Ingrediente:
2 pulpe de raţă (se poate folosi şi piept sau aripi)
4 linguri de untură de raţă sau de gâscă
sare, piper
opţional, de fason, 1 lingură de fistic verde
1.Pulpele se spală, se şterg bine de apă şi se usucă cu un prosop. Se înţeapă cu furculiţa pielea din loc în loc şi se asezonează cu sare şi piper.
2.Se încing două linguri de untură şi se aşează pulpele cu pielea în jos, să se rumenească. După 10-15 minute se întorc şi se lasă la foc mic să se prăjească domol încă 30-40 de minute, până se pătrund. Dacă se poate, puneţi un capac deasupra, grăsimea va rămâne înăuntru şi asta ajută.
3.Mutaţi pulpele rumenite pe un tocător şi scoateţi carnea de pe os.
Mărunţiţi totul, piele şi carne. Fisticul crud se curăţă de pielite şi se rumeneşte rapid în puţină untură – asta e moftul nostru. Aşezaţi bucăţile de carne şi fisticul într-un borcan, amestecaţi şi turnaţi grăsimea în care s-au prăjit deasupra. Dacă nu este suficientă pentru a acoperi carnea, completaţi cu untura rămasă.
Nu se servesc decât peste câteva zile, întinse pe felii de pâine caldă. Untura se topeşte şi intră în pâine, carnea va fi fragedă, delicioasă… ar fi minunaţi alături câţiva castraveciori în oţet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu