Muffins cu stafide si portocala


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

Ingrediente:
100 g zahăr tos
2 ouă
250 g făină
1 plic praf de copt
170 ml lapte
60 g unt topit
5 linguri stafide
1/2 pahar vin alb dulce
coaja rasă de la o portocală + sucul portocalei
zahăr pudră

1. Stafidele se înmoaie în vin şi se lasă să stea aşa toată noaptea.
2. Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă untul topit şi se amestecă bine.
3. Peste amestecul obţinut se mai adaugă 170 ml de lapte, sucul portocalei, coaja rasă, 250 g făină şi praful de copt, apoi se mixează bine circa 3-4 minute.
4. Stafidele se storc bine şi se pun în compoziţie, se încorporează uşor cu o lingură de lemn.

5. Turnăm aluatul în hârtiile de brioşe şi le coacem timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc. Faceţi testul cu scobitoarea, pentru siguranţă:).
6. Se pudrează cu o lingură de zahăr pudră.

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu