Reteta de la Alina Vicu
500 g faina de grau (plus extra pentru intins)
270 g iaurt
1 ou mare (L)
1 lgt sare
1/2 lgt oregano uscat
1/2 lgt verdeturi de Provence
50 ml ulei
3/4 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet
Topping
400 g piept de pui
4 lg ketchup
4 lgt ulei
300 g mozzarella
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Punem pieptul de pui la fiert cu putina sare. Dupa 15-20 min il scoatem, il lasam sa se racesca putin si il feliem.
3. Amestecam 350 g faina cu oregano, ierburile de Provence, sarea si bicarbonatul stins cu otet.
4. Amestecam iaurtul cu uleiul si cu oul batut, apoi incorporam totul in faina. Pe masura ce framantam inglobam si restul de faina.
5. Lasam aluatul sa se odihneasca 15-30 min (daca nu aveti prea mult timp la dispozitie sariti peste acest pas).
6. Impartim aluatul in 4 bucati egale. Presaram masa de lucru cu faina, luam o bucata de aluat si o intindem bine, intoarcem foaia de aluat si intindem din nou pana ajunge la o dimensiune de 23-25 cm. Formam o inima, si o modelam cu varful degetelor.
7. Punem inima pe dosul unei tavi tapetate cu faina, ungem aluatul cu 1 lgt de ulei pana la 2-3 cm de la margine. Punem apoi sosul de rosii si il intindem si pieptul de pui fasii si introducem in cuptor 10 minute. Scoatem tava, punem mozzarella si mai bagam la cuptor 15-20 min.
S-aveti pofta!
Nota!
Puteti alege orice tip de topping doriti.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu