Dar nu va mai tin la povesti , va las sa dati fuga in bucatarie pentru ca v-am pregatit o minunatie de reteta pentru 6 persoane, asta in caz ca aveti si ceva musafiri mai pofticiosi:
Timp de preparare 30 min.
Va rugam sa pregatiti:
un praz mic si fraged
60 g. seminte de pin ( pinole )
250 g. ricotta
400 g. mere mai acide ( eu am folosit Granny Smith )
3 linguri de ulei de masline
5 frunze de salvie
sucul unei jumatati de lamaie
sare
piper Sechuan proaspat macinat
smantana proaspata si cremoasa, dupa nevoie pentru a da consistenta optima a sferelor de ricotta
Taiem prazul fin, maruntim cu cutitul semintele de pin si apoi le amestecam cu ricotta si smantana in asa fel incat sa obtinem o consistenta cremoasa ( asemanatoare cu cea a inghetatei ).
Adaugam sarea dupa gust, omogenizam bine si o punem in frigider.
Spalam bine merele si apoi le taiem in felii subtiri. Eu le-am lasat cu tot cu partea din mijloc ce contine samburii ( pe care insa i-am eliminat din fiecare felie in parte cu un varf de cutit ).
Incalzim intr-o tigaie antiaderenta uleiul de masline, apoi prajim feliile de mere impreuna cu frunzele de salvie circa 2 minute, intorcandu-le cu mare atentie si pe cealalta fata.
Punem feliile de mere si frunzele de salvie in farfurii.
In uleiul din tigaie stoarcem o jumatate de lamaie, adaugam sare si piper Sechuan proaspat macinat si il turnam peste merele din farfurie.
Pregatim faruria, asezand peste feliile de mar, amestecul de ricotta si praz dandu-i o forma de sfera cu ajutorul unei linguri de inghetata pe care o udam in prealabil.
Gustati, si veti remarca o adevarata explozie de arome si senzatii... asa ca ... va doresc: pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu