Tort de bezea si capsuni


Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente:
Blat de bezea:
8 albusuri
500gr zahar
Crema:
500 ml frisca lichida
250 gr capsuni
Un pliculet gelatina

Mod de preparare:
Pentru o bezea reusita trebuiesc batute albusurile intr-un castron de metal bine uscat.Se bat albusurile iar zaharul se adauga pe rand pana acestea lucesc.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la foc mic cu usa cuptorului intredeschisa o ora si jumatate.
Se lasa sa se racesca si se taie in doua.Eu am folosit o tava dreptunghiulara mai mare si am taiat blatul in doua.
Crema:
Se bate frisca bine.
Pliculetul de gelatina se dizolvat in apa si se adauga in frisca .
Capsunile se maruntesc in blendar si se adauga in crema.
Se pune un strat de bezea peste care se intinde crema iar un strat de bezea si la sfarsit crema.
Se orneaza cu capsuni.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro

2 comentarii: