Reteta de la Camelia Bizadea
Ingrediente :
1 cana si jumatate dulceata sau gem de orice fel(eu am pus de zmeura)
1 cana si jumatate gris
1 cana si jumatate nuca macinata
1 cana lapte
o jumatate cana ulei
2 lingurite praf de copt
un varf lingurita bicarbonat
un varf lingurita sare
1 zahar vanilat
1 lingurita esenta rom
2 linguri faina
2 oua
razatura lamaie
Mod de preparare :
Punem gemul intr-un vas incapator.Adaugam ouale si uleiul si omogenizam .
Separat amestecam faina ,grisul ,sarea , zaharul vanilat ,razatura lamaie ,praful de copt ,bicarbonatul si nuca .
Turnam amestecul cu gris peste compozitia cu gem , adaugam si esenta si amestecam
pana ce toate ingredientele sunt incorporate.
Rasturnam compozitia intr-o tava ,in care am pus hartie de copt .
Dam la cuptor pentru 30 min la 175 gr.
Imediat cum am scos-o din cuptor turnam deasupra o cana de lapte fierbinte .
Lasam sa se raceasca , pudram si portionam .
Pofta buna !
1 cana si jumatate dulceata sau gem de orice fel(eu am pus de zmeura)
1 cana si jumatate gris
1 cana si jumatate nuca macinata
1 cana lapte
o jumatate cana ulei
2 lingurite praf de copt
un varf lingurita bicarbonat
un varf lingurita sare
1 zahar vanilat
1 lingurita esenta rom
2 linguri faina
2 oua
razatura lamaie
Mod de preparare :
Punem gemul intr-un vas incapator.Adaugam ouale si uleiul si omogenizam .
Separat amestecam faina ,grisul ,sarea , zaharul vanilat ,razatura lamaie ,praful de copt ,bicarbonatul si nuca .
Turnam amestecul cu gris peste compozitia cu gem , adaugam si esenta si amestecam
pana ce toate ingredientele sunt incorporate.
Rasturnam compozitia intr-o tava ,in care am pus hartie de copt .
Dam la cuptor pentru 30 min la 175 gr.
Imediat cum am scos-o din cuptor turnam deasupra o cana de lapte fierbinte .
Lasam sa se raceasca , pudram si portionam .
Pofta buna !
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu