Ingrediente:
- 5-6 mere acrisoare
- 1-1,5 l apa
- 2-3 linguri zahar (in functie de cum sunt merele)
- zeama de lamaie
- cuisoare
- scortisoara
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura rasa amidon/faina
Curatam merele, le taiem in 4 si apoi in cubulete mai mici. Punem apa la fiert, adaugam merele, zaharul, 3-4 cuisoare, scortisoara si putina zeama de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie merele. In acest timp amestecam smantana pentru gatit cu amidonul/faina. Cand merele sunt fierte, scoatem din zeama de supa, punem peste amestecul de smantana, omogenizam bine si adaugam la supa. Daca vreti sa fiti siguri ca veti obtine o supa fina si cremoasa fara cocoloase, treceti prin sita amestecul de smantana cu amidon. Lasati sa mai fiarba 3-4 minute, stingeti focul si daca mai e cazul puteti sa adaugati zahar, lamaie sau scortisoara.
Pofta Buna!
Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours
Nu am mai savurat, o asemenea supa, de vreo 25 de ani! Super! :-*
RăspundețiȘtergere