Reteta de la Diana Duca
Daca va place mamaliga si totusi as vrea sa incercati o reteta noua, va recomand aceasta reteta .
Ingrediente:
- 375g faina de porumb (malai)
- 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie)
- cimbru proaspat
- busuioc proaspat
- rozmarin proaspat
- rosii uscate in ulei
- 5 linguri de parmezan ras
- 30g unt ( puteti folosi ulei de masline)
- 200 g gorgonzola
- sare
- piper
Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin.
Tocati si rosiile uscate (3 linguri ).
Puneti apa la fiert intr-un vas incapator cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu cu un tel in forma de para, cu o lingura de lemn sau, ca bunica , cu un facalet. Fierbeti mamaliga lal foc mic pana se ingroasa si obtineti o compozitie omogena. Timpii difera in functie de tipul de malai pe care il folositi. Urmati instructiunile de pe ambalaj ca sa nu dati gres ;). Eu am folosit un malai care nu necesita mai mult de 10'. Cand mamaliga este fiarta adaugati parmezanul , untul, piperul si la urma ierburile aromatice si rosiile uscate. Amestecati bine.
Rasturnati mamaliga pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava si distribuiti-o pe toata suprafata tavii ( o intindeti ca pe un aluat) sa obtineti un strat de un deget. Puteti pune hartie de copt deasupra sa va fie mai usor sa o nivelati.
Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o in dreptunghiuri egale ( batoane de cca 3 cm )
Puneti cate un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton.
Coaceti batoanele in cuptorul incins la 200° pentru cca 10'-15' pana vor deveni usor crocante iar branza se va topi inundandu-le de savoare.
Se servesc calde dar sunt bune si reci.
Pofta buna!
Mai multe retete de la Diana gasiti pe blogul ei Disturbingly Delicious
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu