Prajitura Regina Maria


Reteta de la Andreea Sterioiu

Blat 1: 5 oua - 5 lg faina - 5 lg zahar
Este un pandispan clasic. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile si se adauga faina in ploaie. Compozitia se pune in tava pe hartie de copt.
Blat 2: 6 albusuri - 200 gr zahar pudra - 200 gr nuca prajita si tocata - 2 lg faina
Cele 6 albusuri se bat spuma cu zaharul pudra. Separat 200 grame de nuca se prajesc (in cuptor sau chiar in tigaie teflon) si se maruntesc. Se incorporeaza in albusurile spuma si se adauga si 2 lg de faina in ploaie.
Blatul 2 se coace cam 15-20 de minute, pana se coloreaza usor. Este un fel de bezea deci nu trebuie sa stea foarte mult.
Crema: 6 galbenusuri - 200 gr zahar pudra - 2-3 lg cacao - 1 pachet unt spuma
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de aburi. Se adauga 2-3 lg cacao. Este gata cand este o compozitie legata.
Se raceste bine. Intre timp se freaca spuma un pachet de unt si se incorporeaza in crema racita.
Asamblare:
Se pune blatul 1, se unge cu un strat subtire de crema. Se pune blatul 2, se unge din nou cu un strat subtire de crema. Se presara nuci coapte si maruntite.
Este absolut fabuloasa, acea aroma a nucii coapte ii da o savoare cu adevarat "regala".

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe pagina ei de facebook: www.facebook.com/spices.whisper

Un comentariu: