Reteta de la Camelia Bizadea
400 gr iaurt
22 linguri pline cu faina
1 ou
putina esenta de lamaie
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
ulei ptr modelat
Este un aluat care permite sa fie umplut cu orice fel de umplutura .
Cu branza dulce sau cu branza sarata ,sunt exceptionale .
Facem un aluat din ingredientele sus mentionate (daca mai este nevoie
de faina ,adaugati atat cat sa iasa un aluat nelipicios si usor de
modelat ),aluat pe care il bagam la frigider pentru o ora -doua .
Eu am ales sa le umplu cu o umplutura din branza dulce ,
amestecata cu zazar ,oua ,stafide si arome .
Faceti umplutura dupa preferinta .
Dupa ce scoatem aluatul din frigider ,il impartim in 6 parti egale .
(folosim putin ulei la intinderea lui)
Fiecare parte o intindem in forma de dreptunghi ,cu lungimea cat mai mare
(La latime sa fie de 10-12 cm)
Punem branza pe o jumatate din lungimea aluatului (atentie ,nu prea multa branza :) )
si rulam .Dupa ce am rulat sulul ,il rasucim putin ,si-i dam forma unui melc .
Se prajesc in ulei incins ,si pe-o parte si pe alta ,la foc potrivit .
Se pudreaza cu zahar .
Daca faceti cu branza sarata , nu pudrati cu nimic :D
22 linguri pline cu faina
1 ou
putina esenta de lamaie
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
ulei ptr modelat
Este un aluat care permite sa fie umplut cu orice fel de umplutura .
Cu branza dulce sau cu branza sarata ,sunt exceptionale .
Facem un aluat din ingredientele sus mentionate (daca mai este nevoie
de faina ,adaugati atat cat sa iasa un aluat nelipicios si usor de
modelat ),aluat pe care il bagam la frigider pentru o ora -doua .
Eu am ales sa le umplu cu o umplutura din branza dulce ,
amestecata cu zazar ,oua ,stafide si arome .
Faceti umplutura dupa preferinta .
Dupa ce scoatem aluatul din frigider ,il impartim in 6 parti egale .
(folosim putin ulei la intinderea lui)
Fiecare parte o intindem in forma de dreptunghi ,cu lungimea cat mai mare
(La latime sa fie de 10-12 cm)
Punem branza pe o jumatate din lungimea aluatului (atentie ,nu prea multa branza :) )
si rulam .Dupa ce am rulat sulul ,il rasucim putin ,si-i dam forma unui melc .
Se prajesc in ulei incins ,si pe-o parte si pe alta ,la foc potrivit .
Se pudreaza cu zahar .
Daca faceti cu branza sarata , nu pudrati cu nimic :D
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu