Reteta de la Camelia Bizadea
1 cana de lapte (250 ml )
3 cani faina (aceiasi cana ,de la lapte , ca masura)
1/2 lingurita sare
1 lingura drojdie uscata sau un cub de drojdie proaspata
2 linguri zahar
50 gr unt
2 pliculete zahar vanilat
razatura de lamaie
putina esenta de rom
1 ou
3-4 linguri ulei(pentru framantat la sfarsit )
Umplutura :
400 gr branza (eu am avut branza putin sarata ,de aceea am pus 6 linguri zahar)
3 oua
6 linguri zahar
1 zahar vanilat
coaja lamaie
esenta rom ,esenta vanilie
o mana stafide
Punem laptele la incalzit .Adaugam sarea ,zaharul vanilat si zaharul .
Amestecam continuu pana este totul dizolvat .Dam deoparte si adaugam untul
pe care-l lasam sa se topeasca in lapte .
Intr-un lighenas ,punem faina si drojdia uscata(in caz ca folositi drojdie
proaspata , lichefiati drojdia cu o lingurita de zahar peste care adaugati putin lapte
cald) ,si amestecam .
Facem o gaura cu mana in mijlocul fainii ,adaugam un ou batut , compozitia cu lapte ,
razatura de lamaie si esenta ,si framantam pana ce toata faina este incorporata .
La final framantam si cu cele 3-4 linguri de ulei cald.
Lasam sa creasca aproximativ o ora .
Dupa ce a crescut ,impartim compozitia in 15 parti egale ,pe care le modelam in forma de bila .
Le intindem apoi cu un sucitor ,cam de dimensiunea unui cerc cu diametrul de 13-14 cm .
In mijloc punem doua lingurite cu compozitia de branza , (care se face din ingredientele
sus mentionate ,amestecate la un loc ) adunam apoi in sus marginutele
pana formam o placinta gen ,, traistuta ,,.o asezam in tava si o aplatizam putin cu palma,
rasucind putin aluatul de deasupra .
(Stafidele ,inainte de a le pune in branza ,le-am oparit cu putina apa ,dupa care le-am scurs )
Se ung cu galbenus de ou ,dupa care se dau la copt in cuptorul incalzit la 180 gr ,
pentru aprox. 30 minute.
Dupa ce s-au racit putin ,pudram cu zahar pudra si servim .
Sunt cele mai bune ,, poale-n brau ,, pe care le-am mancat !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu