Mozzarella & herbs muffins


Reteta de la Daciana Sarbu

Chiar si briosele sarate pot face furori si senzatie si pot sa te faca sa le mai incerci inca si inca odata cu alte arome, cu alte ingrediente, cu branzeturi, daca vrei cu sunca, cu legume, spanac, cu seminte de dovleac sau dovlecei, si cu mirodenii bineinteles. Imi plac mai ales atunci cand pot sa le prepar din faina de orez sau cu fulgi de ovaz.
Ingrediente pentru 6 forme de briose (Ikea):
- 250 grame faina;
- 1/2 lingurita sare cu telina;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- 2 oua (de casa);
- un praf de chili;
- 1 lingurita de pratrunjel uscat;
- 1 lingurita de oregano uscat;
- 1 lingurita de maghiran uscat;
- 150 ml iaurt;
- 50 grame mozzarella;
- seminte de susan;
- seminte de dovleac;
Optional: usturoi pisat.
Mod de pregatire:
Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se adauga praful de chili si condimentele uscate. Am avut la indemana ierburile uscate insa foarte bine se pot adauga toate acestea proaspete, ar fi chiar mai indicat.
Separat bateti ouale si amestecati apoi cu iaurtul pana se incorporeaza bine. Se toarna peste ingredientele uscate si se mai amesteca putin. Acum un aspect important de mentionat este faptul ca eu am pus aluatul in forme dupa care am presarat deasupra mozzarella taiata cubulete, insa va sugerez sa puneti mozzarella mai degraba in compozitie si pe urma asezati aluatul in forme pentru ca altfel veti pati ca mine, respectiv branza se va topi si nu mai ramane mare lucru din ea, in plus nici gustul nu se simte atat de bine...
Dupa ce aluatul se omogenizeaza, asezati in forme cate 3 linguri (de inghetata) si presarati apoi cu seminte de susan si seminte de dovleac. Puteti opta si cu semintele la fel ca si cu mozzarella sa le adaugati direct in aluat.
Introduceti in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 20 de minute.

Mai multe retete delicioase de la Daciana, gasiti pe blogul ei, Bucataria cu mirodenii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu