Ingrediente:
- 500 gr biscuiti petit
- 300 gr lapte
- 150 gr unt
- zahar dupa gust
- 2 plicuri esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 2 linguri stafide
- mango dintr-un compot ( puteti pune fructele preferate)
- 1 foaie de napolitana
- 70 gr ciocolata alba pt glazurat + 2 linguri de frisca (optional)
- bombonele colorate pt décor
Preparare:
Biscuitii se sfarama intr-un blender, sau cu ajutorul unui sucitor, cu biscuitii bagati intr-o punga. Se amesteca cu zaharul vanilat si cu stafidele.
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si untul, si il lasam pana aproape sa dea in fiert. Amestecam pana se topeste untul, se adauga cacao, si se amesteca pana se dizolva. Compozitia lichida o turnam peste biscuiti si amestecam pana se omogenizeaza.
Compozitia de biscuiti, se intinde peste foaia de napolitana, iar la mijloc punem feliile de mango, asa intregi, cum sunt in compot.
Se ruleaza, apoi se da la frigider cateva ore sau pana a2a zi. Dupa ce e scoasa de la frigider, se toarna peste napolitana cicocolata topita la microunde si amestecata cu frisca, si se toarna peste rulada.
Se decoreaza dupa imaginatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu