Gogosi umplute


Reteta de la Camelia Bizadea 

1 cana de lapte
3 cani faina
1/2 lingurita sare
1 lingura drojdie uscata sau un cub de drojdie proaspata
4 linguri zahar
50 gr unt
2 pliculete zahar vanilat
putina esenta de rom
1 ou
2 linguri ulei

Punem laptele la incalzit .Adauzam sarea ,zaharul vanilat si zaharul .
Amestecam continuu pana este totul dizolvat .Dam deoparte si adaugam untul
pe care-l lasam sa se topeasca in lapte .
Intr-un lighenas ,punem faina si drojdia uscata(in caz ca folositi drojdie
proaspata , lichefiati drojdia cu o lingurita de zahar peste care adaugati putin lapte
cald) ,si amestecam .
Facem o gaura cu mana in mijlocul fainii ,adaugam un ou batut , compozitia cu lapte ,
si esenta ,si framantam pana ce toata faina este incorporata .
La final framantam si cu cele doua linguri de ulei cald.
Lasam sa creasca aproximativ o ora .
Dupa ce a crescut,il mai luam putin la framantat ,dupa care ,
facem un sul pe care il impartim in 4 parti egale ,
Fiecare parte o impartim in 4 parti pe care le modelam in forma de bila ,
(pe care o aplatizam putin cu palma .)Rezulta 16 buc (mie mi-au iesit doar 14 ,deoarece
nu le-am facut chiar egale :) )
Se prajesc in ulei incins ,pe ambele parti ,cate 4 bucati odata .
Dupa ce s-au prajit le umplem cu un pos cu sprit ,(intepati in trei parti :D sa iasa mai pline :) )
cu dulceata
de care vreti ,sau cu ciocolata . Eu am avut dulceata de gutui .
Merg chiar si neumplute :)
Se pudreaza cu zahar si se servesc ,atat calde cat si reci .

Pofta buna !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Un comentariu: