Bomba de inghetata



Reteta de la Dana Burlacu   

La fiecare sarbatoare , cand gatim mult ,avem surpriza sa descoperim ca nu toate s-au mancat iar painea si cozonacul s-au uscat nitel. Daca painea o putem transforma in pesmet sau crutoane, cozonacul poate suporta si el intrebuintari. Acu cativa ani l-am vazut pe dragul de Jamie Oliver cum facea o “bomba de inghetata” folosindu-se de cozonacul ramas. Eu zic ca e o idee minunata si inedita.
Este a doua oara cand fac aceasta bomba de inghetata si asta la insistenta copiilor. Puteam sa nu le fac pe plac?
Ingrediente:
- 6-7 felii de cozonac (merge si chec, pandispan sau guguluf)
- cca 1 kg. de inghetata
- 4-5 linguri de fructe confiate
- 100ml sirop de fructe (optional si cateva linguri de lichior)
- 100g ciocolata
Mod de preparare:
Avem nevoie de un bol de plastic sau inox, ce are o baza mica si se largeste treptat. Bolul se tapeteaza cu folie alimentara lasandu-se si peste margini.
Se aseaza feliile de cozonac (taiate nu foarte gros) de jur imprejurul bolului. Dupa ce le-am aranjat frumos adaugam un rand de inghetata, fructe, inghetata, fructe .
Dizolvam siropul cu putina apa si turnam pe marginea bolului, astfel incat sa fie absorbit de cozonac. Daca doriti adaugati si cateva linguri de lichior de calitate.
La sfarsit se intorc spre interior marginile de folie si se da bolul la congelator.
Avantajul la bomba asta este ca o putem face si o servim cand avem musafiri sau cand nu avem vreme sa preparam un desert.
Bomba de inghetata va fi tinuta 10-15 minute la temperature camerei inainte de a fi servita. In timpul asta topim o ciocolata si o turnam in varf, lasand sa curga usor pe margini. Ea se taie in felii in grosute si aduce cu siguranta un zambet pe chipul celui care o serveste.
V-am convins? Buna idee a mai avut Jamie!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Prajiturici si alte dulciuri  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu