Tort cu blat de turta dulce si jeleu de portocale


Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente:

Pentru jeleul de portocale:
250ml suc de portocale stoarse(4-5 portocale)
100gr zahar
un pliculet de gelatina

Pentru blat:
100gr turta dulce data prin robot
100gr unt topit
O lingura cacao

Crema:
250gr mascarpone
200ml frisca
100gr zahar
100gr iaurt
un pliculet de gelatina

Mod de preparare:
Se incepe cu jeleul care trebuie sa stea la rece pana se intareste.
Se storc portocalele,se adauga zaharul .
Gelatina se pune intr-un vas peste care se adauga 3 linguri de suc de portocale.
Se da la cuptorul cu microunde 1 min.
Gelatin dizolvata se adauga in sucul de portocale.
Se pune intr-o forma si se da la rece.

Turta dulce maruntita se amesteca cu untul topit,zaharul si cacaoa.
Se pune intr-o tava de tort cu fundul detasabil.Se apasa bine compozitia cu un pahar sau cu o lingura.
Se da la rece o ora.

Se mixeaza mascarponele.Se adauga iaurtul.
Frisca lichida se mixeaza si se adauga incet in mascarpone.
Se amesteca cu o spatula incet.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa si se adauga in compozitie.

Peste blatul de turta dulce se pune crema de mascarpone.
Apoi se pune jelul de portocale.
Se orneaza dupa preferinta.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu