Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream


Reteta de la Angela Lapadat   

Ingrediente Brownie:
- 240 gr unt/margarina
- 80 gr ciocolata neagra
- 120 gr ciocolata cu lapte
- 500 gr dulceata de capsuni
- 150 gr zahar
- 100 gr zahar brun
- 4 oua
- 275 gr faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare


Ingrediente crema:
- 200 ml frisca
- 125 gr mascarpone
- 1 lingurita rasa pudra de vanilie/semintele de la 1 pastaie

Mod de preparare:
Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema.
Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.

Pofta Buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours   

3 comentarii:

  1. mi se pare prea multa dulceata de capsuni !

    RăspundețiȘtergere
  2. incearca jumatate de portie si atunci vei folosi doar 250 gr....

    RăspundețiȘtergere
  3. Incerca jumatate de portie si atunci va trebui sa folosesti doar 250 gr...

    RăspundețiȘtergere