Rulouri cu hamsii şi măsline verzi


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

Ingrediente:
250 g hamsii sărate
măsline verzi, umplute sau nu cu gogoşar
ulei de măsline, oţet de vin alb, o lămâie

1. Hamsiile se desărează câteva ore în apă (în funcţie de cât sunt de sărate).
Se decapitează şi se curăţa bine de intestine, apoi se îndepărtează şira prin apăsare, va ieşi uşor cu tot cu oase. Operaţia este delicată, pentru că se pot rupe, aşa că e bine să o faceţi fără grabă, cu ceva timp înainte. Veţi obţine fileuri frumoase, pe care le veţi spăla din nou în apă rece, apoi le lăsaţi la scurs.
2.Preparaţi o marinada din ulei şi oţet, cam 150 ml.
3.Rulaţi fiecare rulou în jurul unei măsline şi fixaţi cu o scobitoare. Stropiţi cu marinada şi zeamă de la o lămâie, apoi aranjaţi pe un platou împreună cu rondele de ceapă roşie.
Minunăţiile astea incanta şi ochii, nu doar gura.

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu