Tort negresa



Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente:
4 oua
1 cana lapte
2,5 cani zahar
1,5 cani faina
4 linguri cacao
un pachet unt sau margarina
1 praf copt
un borcan dulceata(caise,visine)

Pentru bezea:
5 oua
5 linguri zahar
migdale fulgi

Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaoa.
Cand da in clocot se opreste si se pune untul ,se amesteca pana se topeste.
Din compozitie se pastreaza o cana de 250gr
In restul compozitiei se pun galbenusurile, faina cernuta si albusurile batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine 20-25 min la cuptor.
Se scoate din cuptor si se adauga dulceata .
Peste dulceata se adauga compozitia pastrata in cana.
Peste ele se adauga bezeaua(albusurile se bat spuma,se adauga zaharul treptat si se bat pana lucesc).
Deasupra se presara fulgi de migdale.
Se mai lasa la cuptor pana cand bezeaua prinde o culoare galben-maroniu(10min)

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu