Cocos umplut cu legume


 Reteta de la Violeta Postolache   

Spalam bine cocosul si il lasam sa se zvinte. Daca nu aveti cocos puteti folosi la fel de bine un curcan sau un pui mai mare.
Fiindca am avut un cocos de tara, crescut in curte, l-am pus mai intai 20-30 minute la fiert. In apa in care a fiert am adaugat morcovii si ceapa curatate si taiate bucati precum si cuisoarele.
Daca doriti puteti inlocui cuisoarele cu foi de dafin.
Cat sta cocosul la fiert pregatim umplutura. Mai intai pregatim legumele. Nu le decongelam , le vom lasa exact asa cum sunt.
Tocam ceapa verde si o calim in unt.
Adaugam legumele si sotam usor.
Adaugam orezul ce a stat in apa 15-20 minute. Daca folositi orez simplu va recomand sa il fierbeti partial inainte.
Omogenizam compozitia si asezonam cu sare si piper
Scoatem cocosul din apa il scurgem bine si il lasam sa se racoreasca putin, apoi il umplem .
Pisam usturoiul, adaugam condimentul pentru pui, sare si piper si frecam cu ulei pana obtinem o pasta. Masam bine puiul cu pasta obtinuta.
Garnisim puiul cu crengutele de rozmarin si il punem in tava unsa cu foarte putin ulei.(nu puneti prea mult ulei fiindca isi va lasa si el destula grasime.
Legam picioarele cu o sfoara alimentara, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor aproximativ o ora.
Indepartam folia si il lasam inca 30-40 minute timp in care il stropim din cand in cand cu sosul format in tava.
Il scoatem pe un platou,desfacem sfoara si o indepartam, il acoperim cu folie de aluminiu si il lasam 15 minute sa se odihneasca . Astfel va fi mai suculent si mai gustos.
Taiem si servim. Incredibil de fraged si gustos. efectiv se topeste in gura. Iar legumele sunt usor crocante, exact asa cum trebuie sa fie.
Un festin ce zic eu ca merita sa ajunga pe masa de sarbatori! 

Mai multe retete delicioase de la Violeta gasiti pe blogul www.caietulcuretete.com 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu