Supa crema de dovleac


Reteta de la Diana Duca

O supa crema de dovleac potrivita pentru zilele friguroase de iarna.
Baba iarna a venit cu adevarat si isi mai scutura cojoacele din cand in cand, lasand sa cada fulgi peste orasul gri. In zilele acestea friguroase tanjim dupa ceva cald care sa ne dezmorteasca si sa indeparteze primele simptome ale racelii. Ei, dar ce-ar putea fi mai potrivit decat o supa aburinda? Poate o supa crema ...de dovleac... Niste crutoane crocante, doua trei cuburi de gorgonzola cremoasa si cateva aschii de prosciutto crudo copt in cuptor ii pot face companie intr-un bol vesel ce ne incanta privirea si ne face sa uitam de frigul de-afara.

Ingrediente:

- 700g dovleac
- 1 praz
- 1 morcov
- 3 tije de telina
- 600ml supa de pui
- 100ml vin alb sec
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
- 1 bouquet garni ( cimbru si patrunjel)
- ulei de masline
Optional:
- gorgonzola
- crutoane
- prosciutto crudo

Taiati prazul rondele si caliti-l in putin ulei de masline pana devine transparent.
Adaugati telina taiata rondele, morcovul taiat si el rondele si dovleacul cuburi. Sotati. Adaugati vinul alb , ierburile aromatice si lasati sa se evapore alcoolul, dupa care completati cu supa de pui. Fierbeti la foc mic pana legumele sunt moi.
Se indeparteaza verdeata si se mixeaza cu un mixer vertical. Sarati si piperati dupa gust si adaugati smantana.
Se serveste cu crutoane, cuburi de gorgonzola si cateva aschii de prosciutto crudo. ( puneti cateva felii de prosciutto crudo in cuptorul incins la 200° pentru cateva minute.
Se serveste cu crutoane, cuburi de gorgonzola si cateva aschii de prosciutto crudo. ( puneti cateva felii de prosciutto crudo in cuptorul incins la 200° pentru cateva minute.
Prosciutto va deveni crocant si sfaramicios. Sfaramati feliile obtinute si adaugati aschiile la supa voastra. Ii vor da un gust deosebit. Daca va mai raman le puteti pastra la rece si folosi ulterior. )
Pofta buna!

Mai multe retete de la Diana gasiti pe blogul ei Disturbingly Delicious


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu