Supa crema de legume - varianta divina



Reteta de la Alexandra Sirbu

Supa cremă de legumă e varianta perfectă dacă vă doriţi un prânz sănătos şi săţios sau poate chiar de dietă. E super simplu de făcut şi e foarte foarte gustoasă. Foarte! Not kidding.

Aşa că apucaţi-vă de treabă. Se iau 2 dovlecei, 2 cartofi medii, o ceapă mare (sau două potrivite), 2 morcovi, un ardei gras roşu, 3 căţei de usturoi, un păstârnac şi un sfert de ţelină şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. O mulţime de legume, nu? Şi o mulţime de vitamine. Separat, se fierb două roşii decojite.
Pentru a verifica dacă legumele sunt gata, încercaţi morcovul. Dacă el este moale, înseamnă că şi celelalte s-au fiert. Scurgeţi-le de apă, dar nu de tot. Trebuie să mai rămână cam jumătate de cană de zeamă (măsurată “din ochi”). Apoi, adăugaţi şi roşiile fierte, sare, piper şi cu ajutorul unui blender, mixaţi totul bine până obţineţi o pastă.

Într-un ibric cu 400-500 ml de apă fiartă (cam două căni), dizolvaţi un cub Knorr cu pui (dacă aveţi supă de pui gata făcută în casă puteţi folosi zeama de la ea, e mult mai gustoasă). Turnaţi supa obţinută peste legume şi amestecaţi din nou. Dacă vă plac verdeţurile, tocaţi puţin pătrunjel şi busuioc (ambele proaspete) şi blenduiţi-le împreună cu supa.

În final, se mai adaugă o lingură de ulei de măsline şi două de smântână lichidă pentru a-i oferi acea fineţe.

Noi am servit-o cu puţin iaurt de capră de băut (pentru un efect răcoros) şi câteva crutoane. Spor la savurat!

Mai multe retete de la Alexandra gasiti pe blogul ei http://saltnsasha.wordpress.com

3 comentarii:

  1. nu ştiu de ce, dar nu a intrat tot textul.. :(

    Începutul era acesta, credeţi că îl puteţi scrie în reţetă? Mulţumesc frumos. Nu vreau să rămână cititorii confuzi.

    "Supa cremă de legumă e varianta perfectă dacă vă doriţi un prânz sănătos şi săţios sau poate chiar de dietă. E super simplu de făcut şi e foarte foarte gustoasă. Foarte! Not kidding.

    Aşa că apucaţi-vă de treabă. Se iau 2 dovlecei, 2 cartofi medii, o ceapă mare (sau două potrivite), 2 morcovi, un ardei gras roşu, 3 căţei de usturoi, un păstârnac şi un sfert de ţelină şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. O mulţime de legume, nu? Şi o mulţime de vitamine. Separat, se fierb două roşii decojite."

    Mulţumesc pentru şansă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sigur.O fi fost vreo eroare la trimitere, pentru ca doar atat a,m primit. Multumesc pentru completare si atentie. :)

      Ștergere
  2. Mulţumesc şi eu pentru rectificare şi pentru ocazia de a participa. :D

    RăspundețiȘtergere