Somon in crusta cu morcovi glasati



Reteta de la Diana Duca



Daca tot vin sarbatorile m-am gandit sa va propun o reteta deosebita numai buna pentru aceasta perioada cu care va veti impresiona oaspetii cu siguranta.

Somon in crusta.


1 bucata de file de somon fara piele(500-600g)
50g unt
coaja de lamaie

1 lingura zeama de lamaie
3 linguri marar
2 linguri busuioc
1 lingurita mustar
2 catei usturoi
1 foaie dreptunghiulara de aluat foietaj
1 galbenus
sare
piper
cimbru

Frecati untul cu coaja de lamaie, mararul si busuiocul tocat, mustarul si usturoiul ras. Adaugati sare si piper.
Spalati somonul, eliminati eventualele oase ratacite prin file, stergeti-l usor cu un prosop de hartie sa eliminati apa in exces, sarati-l pe ambele parti si piperati-l.
Intindeti untul aromatizat pe toata suprafata somonului.
Pentru a obtine o crusta crocanta va sfatuiesc sa impachetati somonul intr-o crêpe cu ierburi (am adaugat busuioc, chives si marar in compozitia de crêpes). In cazul in care una nu este suficient de mare cat sa invelasca intreg somonul, puteti folosi doua.
Asezati somonul impachetat pe aluat, ungeti marginile cu galbenus batut si faceti un pachetel avand grija ca marginile sa ramana dedesubt pentru a nu se desface.
Ungeti pachetelul cu restul de ou si faceti un model dupa bunul plac. Macinati putina sare si putin piper deasupra si adaugati cateva fire de cimbru.
Lasati sa se odihneasca vreo 15' dupa care coaceti in cuptorul incins la 200° cca 20-25'.
Pentru a fi sigur ca pestele este facut incercati cu o scobitoare si daca in momentul in care o scoateti din peste este calda aburinda inseamna ca somonul este bine facut.Lasati pestele 5' sa se raceasca putin inainte de a-l taia.
Serviti cu cartofi noi, cu legume al vapore cu orez sau cu ce va place. Un sos hollandaise sau tartare este perfect pentru somon.

Noi l-am papat cu morcovi glasati.


Morcovi glasati

- 4 morcovi mari ( daca aveti baby carrots este si mai bine)
- 2 linguri miere
- sare, piper
- cimbru proaspat
- 1 lingura de unt

Curatai morcovii, taiati-i in opt bucati egale si fierbeti-i 7 minute in apa cu sare ( puneti morcovii cand fierde apa).
Scoate-i morcovii, treceti-i sub jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea, scurgeti-i de apa in exces si puneti-i intr-o tigaie cu untul incins. Adaugati mierea, sarea si piperul si lasati cateva minute pana devin galben aurii. Cateva frunze de cimbru proaspat vor da un plus de savoare acestor morcovi crocanti si parfumati.

Enjoy!

Mai multe retete de la Diana gasiti pe blogul ei Disturbingly Delicious



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu