Pulpe de Pui cu Sos de Vin Rosu


Reteta de la Buburuza Bubu  

Ingrediente pentru 4 persoane
4 pulpe de pui intregi
300 gr morcov,taiat rondele
5 cepe mici,taiate in patru
400 gr ciuperci
2 crengute cimbru
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
400 ml vin rosu sec
300 ml supa de legume
sare,piper
Pulpele se spala si se taie in doua, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se incinge ulei intr-o tigaie inalta. Se aseaza pulpele de pui cu pielea in jos in tigaie si se prajesc cca 5 min,apoi se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie calim ceapa,morcovul pentru 3 min,apoi adaugam ciupercile si mai prajim inca 2 min.Se reduce focul si adaugam vinul,supa si usturoiul tocat,condimentam cu sare si piper.
Intr-o tava de cuptor,se pune bucatile de pui,apoi legumele si cimbru.Se baga tava in cuptorul incins la 190 C pentru cca 40-45 min.
Se poate servi alaturi de cartofi piure sau legume!
Pofta Apocaliptica va doresc!

Mai multe retete delicioase de la Buburuza gasiti pe blogul ei, Buburuza Bubu 

Un comentariu: