Lahmacun (pizza turceasca)


Reteta de la Mitinita Adina    

Particip cu aceasta reteta la concursul apocaliptic si daca ar fi sa vina vreodata sfarsitul lumii as dori sa fiu anuntata din timp ca sa-mi creasca aluatul:) Simpla reteta,dar,oh,atat de bogata in arome. Am incercat-o si eu de curand si ma bucur ca am facut-o inainte de apocalipsa.

Pentru aluat:
250 ml de apa calduta
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
500 gr faina
1 lingurita de sare
Pentru deasupra:
250 gr carne tocata amestec
o ceapa
un ardei verde
un catel de usturoi
patrunjel
un ardei iute (optional)
chili pul biber Kotanyi
sare

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.
Dam prin robot ceapa,usturoiul si ardeiul. Amestecam cu carnea si patrunjelul tocat si adaugam sare dupa gust.
Intindem o foaie subtire,ca ptr pizza si punem jumatate din compozitie. Dam la cuptor si tinem cam 10-15 minute
Se serveste cu lamaie si patrunjel tocat.


Mai multe retete delicioase de la  Adina gasiti pe blogul Mitinita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu