Rulada caramel
Reteta de la Mihaela Cercel
Ingrediente:
blat: 4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,1 lingura cacao,1 lingurita cafea solubila,1/2 lingurita apa,un praf de sare
umplutura:1 cana zahar,70 gr unt,130 gr smantana
crema :200 gr crema de branza CEVA FIN, 2 galbenusuri,1 lingurita cafea solubila,1 lingura coniac,75 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana are o consistenta cremoasa,tare.Punem galbenusurile si cafeaua solubila dizolvata in apa. Amestecam faina cu cacao si presaram in ploaie peste compozitie.Amestecam usor cu o spatula de sus in jus pana se omogenizeaza.Turnam compozitia in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Punem la cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.Scoatem blatul si il rulam cu ajutorul unui prosop umed.Se lasa la racit.
Pentru toppingul de caramel punem zaharul pe foc mic.Rotim cratita din cand in cand pentru a obtine o culoare uniforma.Cand am obtinut un caramel frumos ,adaugam untul bucatele mici si amestecam cu grija pana omogenizam compozitia.Turnam smantana si lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase usor.Dam jos si lasam la racit.Se intinde foaia de rulada,se pune toppingul de caramel racit (pastram putin pentru ornat) si se ruleaza la loc .Dam rulada la rece pana facem crema.Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-o craticioara pana isi dubleaza volumul.Punem craticioara la bain-marie impreuna cu cafeaua solubila si coniacul si amestecam pana incepe sa se ingroase.Dam crema jos si o racim ,apoi o amestecam cu crema de branza.Imbracam rulada in crema si o ornam cu toppingul ramas sau cu ciocolata rasa.O lasam la rece pana in momentul servirii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu