Reteta de la Paula Gafitescu
Ingrediente
o cana faina de malai
1 l apa
1 lingurita sare
Umplutura
3 cotlete de porc ramase de la gratar
200 gr cas de oaie
1 ou
rosii cherry
Timp de preparare: 25 min. Timp de coacere: 30 min.
Pentru mamaliga punem apa la fiert, adaugam lingurita de sare si o lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Masuram o cana de faina de malai, cana normala de 250ml, iar in momentul in care fierbe apa adaugam faina de malai treptat amestecand bine cu un tel sau lingura de lemn. Eu folosesc telul sa nu ma risc cu cocoloasele. S-ar putea sa nu trebuiasca chiar toata cana de faina, sau cine stie, poate mai trebuie o lingura in plus...important e ca in final sa avem o mamaliga nu prea moale, nu vrem sa curga din tava :P, dar nici prea tare astfel incat sa poata fi modelata si dupa ce s-a racit putin. Asa ca va orientati voi, dar eu zic ca o cana ar fi suficienta in mod normal.
Pentru umplutura...luam bucatile de cotlet si le taiem bastonase subtiri, la fel procedam si cu casul de oaie. Eu in prima faza m-am rezumat la aceste ingrediente. Am pus jumatate din cantitatea de mamaliga intr-o tava de 17cm diametru, am pus carnea si casul...si apoi mi-a venit ideea sa sparg si un ou acolo, zis si facut! Am turnat restul de mamaliga si am 'ornat-o' cu rosii cherry pe care le-am pus din loc in loc apasandu-le putin in mamaliga. Cam atat.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si dam mamaliga la cuptor pentru 30 de minute. O servim calda cu smantana, dar si rece cred ca merge destul de bine.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu