Reteta de la Alina Avram Dohotariu
Aveți nevoie pentru rulourile de vinete de:
2 vinete medii
4-5 linguri de ulei de măsline
250 g de ricotta
busuioc proaspăt sau uscat
3 căței de usturoi
500 ml de suc de roșii (pastă de roșii)
sare, piper
Cum se prepară:
Prima dată se taie vinetele, curățate de cozi, pe lungime, în felii de circa 1 cm. Se ung cu ulei, se sărează, se piperează și se pun pe un grătar încins. Se lasă acolo până se înmoaie și se rumenesc puțin. Se umplu apoi cu brânză ricotta și se rulează frumos. Aceste rulouri se servesc pe un pat de sos de roșii cu busuioc și usturoi.
Sosul de roșii se poate prepara fie cu suc de roșii, pastă de roșii sau cu roșii proaspete, fără pieliță, date prin blender. Se încing două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat mărunt, sucul de roșii și busuiocul uscat sau proaspăt tocat mărunt. Se lasă pe foc cam 5-10 minute, amestecând mereu, până ce se îngroașă sosul. Se decorează frumos cu busuioc proaspăt.
Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu