Rulada cu crema moka


Reteta de la Bubulina Gospodina  

Ingrediente:

Pt foaia de rulada:
4 oua
80 gr faina
20 gr cacao
70 gr zahar
4 linguri de ulei
jumatate fiola esenta de rom
Pentru crema moka:
300 g unt nesarat
5 galbenusuri
230 gr zahar
100 ml apa
7 gr cafea instant dizolvata in 30 ml apa calda

Intai facem crema, pt ca trebuie sa stea cateva ore la frigider, sa se intareasca. Intr-o craticioara punem zaharul si cei 100 ml apa. lasam pe foc pana cand siropul atinge temperatura de 118 grade Celsius. Daca nu aveti termometru de bucatarie, din momentul in care siropul a inceput sa fiarba, il mai lasati pe foc inca 2-3 minute.

Intre timp, batem galbenusurile cu mixerul, (la viteza medie) pana cand capata o culoare mai albicioasa. Cand siropul este gata, il turnam incet peste galbenusuri, in timp ce mixam in continuare.

Mixam pana cand crema se raceste si apoi adaugam untul (la temperatura camerei) taiat cubulete si continuam sa mixam pana cand compozitia devine omogena, apoi adaugam cafeaua instant. Dam crema la rece pentru cateva ore (daca nu aveti rabdare, puteti sa o bagati la congelator :D )

Apoi ne apucam de foaie. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Albusurile le batem pt 2 minute cu mixerul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixand continuu.

Cand albusurile s-au intarit (nu f tare) adaugam galbenusurile amestecate cu esenta de rom. Amestecam bine si apoi adaugam faina si cacaoa (pe care le cernem impreuna).

Amestecam de jos in sus, cu grija sa nu scoatem tot aerul din compozitie.

Punem hartie de copt pe tava de la cuptor, intindem uniform compozitia si dam la cuptor pt aprox 12-15 min.

Inainte sa o scoatem de la cuptor, udam si stoarcem bine un prosop de bucatarie. Punem foaia de rulada pe prosop si rulam cu grija. Lasam in prosop aprox 5 minute, apoi umplem rulada cu crema moka.

Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si strangem bine la capete si dam rulada la congelator pt jumatate de ora si apoi o transferam in frigider. E bine sa puneti rulada pe un blat de lemn sau pe o suprafata intinsa, sa ramana forma frumoasa

O lasati la frigider peste noapte si a doua va bucurati de gustul cremos si fin al cremei moka. Este divina si NU are gust de ou! Enjoy!


Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com


Un comentariu: