Reteta de la Angela Lapadat
Ingrediente foi:
- 500 gr faina
- 250 gr unt/margarina la temperatura camerei
- 4 linguri zahar praf
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita bicarbonat
- ½ pachetel drojdie proaspata
- putin lapte si smantana
Ingrediente umplutura:
- 350 gr mac macinat
- 150 gr zahar
- 300 ml apa
- 3 linguri miere
- 1 lingura gem caise+ gem pentru uns foile
- coaja rasa de lamaie
- 2 albusuri
Mod de preparare
In putin lapte caldut punem o lingurita rasa de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Lasam deoparte sa se umfle putin si intre timp amestecam faina, bicarbonatul si untul/margarina. Adaugam galbenusurile, zaharul si drojdia si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si usor de modelat. Eu am mai adaugam cam o lingura de smantana in compozitie. Lasam putin deoparte si pregatim umplutura. Punem la fiert apa cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam macul. Fierbem timp de 7-10 minute amestecand continuu, dupa care adaugam mierea, coaja rasa de la o lamaie si gemul de caise. Lasam sa se racoreasca putin, timp in care batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Incorporam usor spuma in compozitia de mac.
Aluatul il impartim in 3 parti egale si intindem in foi subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin unt intindem prima foaie, o ungem cu gem, intindem jumatate din compozitia de mac, asezam a doua foaie, ungem cu gem, intindem restul de mac si acoperim cu cea de-a treia foaie pe care o intepam putin cu o furculita mica din loc in loc.
Dam la cuptorul preincalzit circa 45-50 minute sau pana incepe sa devina aurie.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu