PIZZA


Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE:

pentru blat:
300 ml lapte
1 ou
2 linguri ulei
300 g faina
1 lingura zahar
sare
25 g drojdie
Ingrediente topping
salam cu piper
sunca presata
ardei kapia

cascaval afumat Delaco
ciuperci din conserva
2 oua
ketchup

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA

Pentru aluat se freaca drojdia cu zaharul pana se dilueaza, se pune laptele caldut in care s-a dizolvat sarea si doua maini de faina. Se omogenizeaza si se lasa la crescut cateva minute.
Se bate un ou intreg, se adauga 1 lingura de ulei si se pune in maiaua crescuta, apoi se incorporeaza si restul de faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie pufos ca la cozonac. Se lasa la crescut cca 30', dupa care se intinde o foaie subtire in tava unsa si tapetata, se unge cu putin ketchup si se pun ingredientele tocate. Eu asez intai salamul si sunca presata, apoi ciupercile amestecate cu ardeiul, maslinele(cand folosesc) si deasupra cascavalul taiat felii nu ras, ii da un aspect mai placut.
Cele doua oua se bat cu putin ketchup si se toarna deasupra.
Se coace 30-40'la 180 grade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu