Gratin de cartofi cu cascaval afumat


Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE:

1,5 Kg cartofi rosii
2 gogosari
1 ardei verde
2 cepe
2 rosii mari
2 morcovi
500 gr kaizer
100 gr cascaval afumat
3 oua
2 linguri smantana
100 gr unt
Sare
piper
rozmarin

MOD DE PREPARARE:

Curatam legumele, le spalam si le lasam la scurs..Cartofii ii taiem cuburi mai mari, ardeii se taie julien, morcovii rondele, kaizerul felii subtiri, rosiile rondele iar cascavalul il radem pe razatoarea mare. Ceapa o taiem julien si o calim in putin unt amestecand continuu, iar cand incepe sa se coloreze adaugam feliile de kaizer si acoperim tigaia. Nu lasam prea mult pe foc, doar cateva minute. Ungem o tava cu restul de unt si asezam cartofii, presaram putina sare, apoi asezam legumele. Peste ele presaram piper macinat si rozmarin, apoi acoperim cu kaizerul si ceapa, rondelele de rosii si punem cascavalul ras deasupra.Batem ouale cu smantana si le imprastiem in tava peste patura de cascaval.
Dam tava la cuptor si coacem aproximativ 40 minute la 180 grade.
Este foarte gustoasa si satioasa si se serveste alaturi de muraturi sau alte salate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu