Reteta de la Alina Avram Dohotariu
Ingrediente:
225 g de făină
6 ouă
170 g de zahăr
120 g de unt
3 linguri de lapte
1 lingură de cacao
3-4 linguri de sirop de mentă
coajă de lămâie
o esență de vanilie
un praf de sare
Mod de preparare:
Se separă gălenușurile de albușuri, iar acestea din urmă se bat spumă tare ca la bezele cu un praf de sare și cu zahărul adăugat pe rând. Gălbenușurile se mixează și ele puțin și se adaugă treptat peste albușuri, amestecând cu o spatulă. Se adaugă apoi untul topit, lingurile de lapte, pe rand, coajă rasă de la o jumătate de lămâie și esența de vanilie. Se amestecă ușor până la omogenizare și la final se adaugă puțin câte puțin făina cernută. Se împarte compoziția în trei boluri, dintre care în unul se adaugă siropul de mentă, în celălalt lingura de cacao dizolvată în puțină apă fierbinte, iar unul se lasă așa cum este. Dacă folosiți un sirop de mentă mai subțire, mai adaugați 2-3 linguri de făină în bolul cu compoziția de mentă. Toate cele 3 boluri trebuie să aibă aceeași consistență.
Se toarnă pe rând compozițiile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cele trei spații create cu ajutorul unor cartoane acoperite cu folie de aluminiu.
Eu trebuie să recunosc că m-am chinuit puțin și mă temeam să nu dau greș și să se unească între ele compozițiile. Se dă drumul la cuptor să se încălzească, la 180 de grade și înainte de a băga tava la cuptor, se scot cu grijă cartoanele despărțitoare.
Se lasă tava la cuptor pentru 30-35 de minute, și se încearcă cu o scobitoare checul pentru a vedea dacă s-a copt suficient.
Sursa de inspirație: www.retetecalamama.ro
Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“
Arata foarte bine si sigur e delicios,o problema am....de unde cumpar siropul de menta?
RăspundețiȘtergereUn singur chec rezulta?
Ștergereeu am cumparat la Metro,sunt sticle de 750 ml,pt cocteiluri.
ȘtergereAcel sirop de menta e plin de chimicale...o alta varianta? Multumesc!
RăspundețiȘtergere