Tarta cu ciocolata


Reteta de la Violeta Postolache    

Ingrediente:

pentru aluat:

250 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar pudra
6 linguri apa
1 ou
1 esenta vanilie

pentru crema:

400 gr ciocolata amaruie
400 ml frisca lichida
1 lingura unt
1 lingurita esenta rom
2 plicuri gelatina

pentru decor:

100 gr zmeura
aschii de ciocolata

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor.
Punem frisca intr-o craticioara pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul si mestecam continuu pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen. adaugam esenta de rom si gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Turnam amestecul in tarta rece si dam la frigider doua trei ore ca sa se intareasca.
Dupa ce s-a racit o taiem felii ca pe tort si o decoram dupa bunul plac. Eu am folosit zmeura si aschii de ciocolata pentru decor.

Mai multe retete delicioase de la Violeta gasiti pe blogul www.caietulcuretete.com 


Un comentariu:

  1. N-am înţeles rostul gelatinei. Frişca şi ciocolata în cantităţi egale se folosesc la crema ganache, care nu necesită deloc gelatină. Altfel reţeta e simplă şi delicioasă. Ciocolata merge de minune cu zmeură!

    RăspundețiȘtergere